31,48% е избирателната активност в област Добрич. Най-висока е избирателната активност

...
31,48% е избирателната активност в област Добрич. Най-висока е избирателната активност
Коментари Харесай

По-малко хора гласували в Добрич

31,48% е изборната интензивност в област Добрич. Най-висока е изборната интензивност в община Шабла 34,89%, а минимум са дали своят вот жителите на Тервел - 24,83%. 

През октомври 2022 година в регионалния град са дали своят вот 26 898 души, а през днешния ден до урните отидоха 26 712.
-->
Осем тъжби са подадени в РИК Добрич през днешния ден, които не визират съществени нарушавания на изборното законодателство. Девет преписки и досъдебни производства по отношение на закононарушения против изборните права на жителите са формирани в Районна прокуратура - Добрич.

От 22 март до 1 април районната прокуратура в Добрич е работила по пет преписки, формирани по сигнали против лица, занимаващи с по този начин нареченото " пазаруване на гласове ".При осъществените инспекции не са открити данни за осъществени закононарушения. Съответните прокурори са постановили отвод от формиране на досъдебни производства. Четири досъдебни производства за закононарушения срещу изборните права на жителите са формирани от 24 март до 31 март. По три от тях са осъществени претърсвания и изземвания. Към този миг няма привлечени обвинявеми. В двата дни на април няма формирани досъдебни производства, оповестява dobrichonline. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР